Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har träffat Susanne Holmsäter, marknadschefen med intresse för start ups och entreprenörsskap, över ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning. 

 

BERÄTTA LITE OM DINA KARRIÄRSVAL - HAR VÄGEN DIT ALLTID VARIT SJÄLVKLAR?

Jag hade en härlig diskussion med min pappa nyligen. Han fyller 71 i höst och är pensionerad sedan några år. Vi pratade om livet och när vi kom in på karriärval sa han med ett leende "Vet du, jag undrar fortfarande vad jag ska göra när jag blir stor". Så känner jag ofta också. Själv har jag velat bli allt ifrån astronaut till journalist och lärare. Olika åldrar har styrt mina intressen, som för så många andra. Så ett kort svar är att vägen dit jag är idag snarare varit kantad av möjligheter än självklarheter. Men i grunden har jag alltid drivits av en önskan om att få arbeta med människor och dela historier. En stor dos nyfikenhet ledde mig in i startup världen och där fick jag upp ögonen för entreprenörskap på riktigt. Idag får jag arbeta direkt med en stor mängd egenföretagare i min roll som Marknadsansvarig på Shopify, vilket är otroligt spännande.

VAD ÄR ÅTERHÄMTNING FÖR DIG?

Återhämtning för mig kan vara så många saker. Det är att vara 10 minuter tidig till ett möte. Det är att ta en promenad med min hund innan alla andra vaknat. Att träna. Eller en spontan middag på en ny restaurang med min sambo en tisdag. För mig har det varit viktigt att försöka se återhämtning i många olika stunder, så att jag inte "missar den" om jag låst den vid för få tillfällen som jag kanske inte alltid hinner.

DU HAR 10 MINUTER ÖVER PÅ MORGONEN, VAD GÖR DU?

Läser!

VILKET PLAGG FÅR DIG ATT KÄNNA DIG BEKVÄM OAVSETT SITUATION? 

En stickad tröja.

VILKA FYRA GYLLENE REGLER LEVER DU EFTER?

Jag önskar att jag kunde säga att jag verkligen lever efter några gyllene regler, för det finns så mycket bra att hämta i livsråd. Men sen är man bara människa. Däremot försöker jag bära med dig en tanke: var snäll mot alla, inklusive dig själv.