Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har träffat Caroline Rosencrantz, kreativ kommunikatör, över ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning. 

Har en karriär inom kommunikation alltid varit det självklara valet för dig?

Inte alls! Trodde länge att jag skulle bli jurist och därför jobba med helt andra saker - tur nog så tog min kreativa sida över och fick mig att byta bana efter tre år med lagbok och paragrafer. Ett litet fotojobb tog mig in på en PR- och marknadsavdelning, och sedan taktade allting på rätt snabbt. Det är jag väldigt glad för idag! Däremot har jag alltid älskar att uttrycka mig i både text och bild; skrivit, bloggat, fotat - you name it. Så i efterhand känns det ganska självklart ändå? 

Vad är återhämtning för dig?

Läsning är en så avkopplande och viktig stund för mig, jag blir en gladare och lugnare person om jag ger mig själv tid för böcker. Likaså yoga och meditation som ”keeps me sane” även när livet och omvärlden känns som det motsatta, kan ju låta klyschigt - men det gör det av en anledning, det funkar! Viktigast av allt är dock mycket tid för personer som står mig nära. Jag är väldigt extrovert lagd och behöver mycket socialisering, så en lång middag utan tidsram där ingen kikar på mobilen - då laddas mina batterier ordentligt! 

Vilket plagg får dig att känna dig bekväm, oavsett situation?

Ett par välsittande jeans - funkar ALLTID! Och om man får säga två plagg, en kavaj! Det får mig att sträcka på ryggen i alla situationer och skapar en så cool silhuett. 

 

Caroline i favoriten Rebecca Merino Cardigan - Shoppa HÄR

Du har 10 minuter över en morgon, vad gör du?

Läser eller skriver! Om det så bara är en kort artikel eller dumpar mina tankar i en anteckning på mobilen, hela mitt liv existerar i mobilens ”notes” haha. Och kramar om min hund Allan, förstås. 

Vilka 4 gyllene regler lever du efter?

1. Mycket kan ta en långt, men viljan tar en längst. Lita på att det går om man så vill. 
2. Var snäll - mot dig själv och alla du möter. Bitterhet och avundsjuka klär ingen, var den än är riktad. 
3. Vad skulle Caroline 85 bast sagt? Hon är ofta väldigt klok och råder mig att ta modiga beslut. 
4. Det bästa har inte hänt än! Jag har en ständig förväntan och övertygelse om att livet är, och kommer bli, bättre än vad vi någonsin kan ana.

Följ Caroline HÄR