Valentine's offer: 20% off on selected styles • Shop now

TEA TALKS

TEA TALKS
Vår grundare Jenny Holmén bjöd in sina bästa vänner Åsa och Sandra till ett samtal om livet just nu. Åsa Skeppstedt driver Tehuset Java och Sandra Asplund som är Creative Director på möbelbutiken Asplund. Att prata högt och lågt om livet över en kopp te med sina bästa vänner är precis det som behövs i dessa tider, oavsett om det är fysiskt eller online. Det är lika energigivande varje gång!

Uppdukat för Tea Talk i butiken Asplund

Sandra Adrian Asplund, Creative Director på Asplund. Sandra bär Marion Cargo Jacket & Wide Chinos (shoppa här)

Hur har ni som företag agerat för att klara krisen?

Vi har jobbat på, men  gått ner i arbetstid. Vi är flera avdelningar med olika mycket att göra så det  blir lite runtskyfflande av arbetsuppgifter. - Det får  ju med sig att alla får lite bättre insikt i och  förståelse för kollegornas vardag och  vissa får lära sig  nya områden .

Hur hämtar du energi och laddar om i dessa tuffa tider?

Sitter hemma och jobbar för lite lugn och ro när man  har fler olika arbetsuppgifter än vanligt , men måste in til jobbet minst en dag i veckan  för att få inspiration och ny energi. 

Vad längtar du mest efter när livet återgår till det normala igen?

Vet ju att det Normala som vi är vana vid kommer bli ett nytt normala, - hur det nu blir.  Även om det kommer hända mycket tråkiga saker kommer även mycket gott komma ur det . Bara folk inte glömmer varför det  gamla  normala inte var så bra. Men jag längtar efter att träffa människor, vänner, se inspirerande miljöer och åka till vårt  sommarställe . Och att slippa den ökande oron över att inte veta. Som arbetsgivare oroar man sig ständigt för företaget, de anställda, våra underleverantörer och kunder för  framtiden. Detta har ju onekligen eskalerat de senaste månaderna. Även om vi  peppar peppar, har klarat oss ok i förhållande till många andra.

Åsa Skeppstedt, Tehuset Java. Åsa bär favoriten Marion Jacket (shoppa här)

Hur har ni som företag agerat för att klara krisen?

Vi har gjort en hel del förändringar. Alltifrån justerade öppettider i butikerna till att erbjuda bättre alternativ för leveranser online. Fördelen med att vara ett litet familjeföretag är att vi är väldigt snabbfotade och kan anpassa oss snabbt.

Hur hämtar du energi och laddar om i dessa tuffa tider?

Promenader med vår hund Mejra och alla fina stunder med henne och familjen. Jag som länge varit skeptisk till att skaffa hund är helt nu omvänd och inser framförallt i sådana här tider hur mycket ett husdjur kan betyda. 

Vad längtar du mest efter när livet återgår till det normala igen?

Saknar mest att kunna hälsa på min mamma på hennes boende. Det börjar bli outhärdligt. Längtar också väldigt mycket efter stora middagar med alla vänner.

Jenny Holmén, Grundare Marville Road. Jenny bär skjortklänningen Bonnie (shoppa här)

Hur har ni som företag agerat för att klara krisen?

Vi har tvingats bli ännu mer kreativa i vår egen webbshop då den ju är den enda försäljningskanalen när kunderna inte vågar besöka våra återförsäljare. Tex har vi kört flera events online där vi blivit bättre på att visa hur kläderna sitter på och hur man kan bära dem på olika sätt. Vi har också korttidspermitterat för att spara kostnader men vi hoppas kunna börja arbeta som vanligt inom kort. Vi har blivit mycket tightare och mer sammansvetsade som team, fast beslutna att komma ut ur den här krisen som ett bättre bolag och ett mer intressant varumärke, närmare kunden. 

Hur hämtar du energi och laddar om i dessa tuffa tider?

Jag spenderar mycket tid utomhus, det är ju trots allt en fantastiskt blommande vår och inte mörk november vilket jag tror hjälper folk att orka. Positivt med den här konstiga perioden är ju ändå att de flesta fått mycket mer tid med sin familj. Det har ju minskat den där vardagliga stressen och dåliga samvetet gentemot barnen och varandra. Nu är nästan alltid någon av oss hemma när de kommer från skolan, och vi hinner ta en kaffe i solen mellan arbetspassen och prata om saker som betyder något, inte bara logistik. 

Vad längtar du mest efter när livet återgår till det normala igen?

Kramar med vänner och mina föräldrar. Kalas och sociala sammanhang. Att vi hela teamet är samlade mer på heltid. Älskar energin när alla är på plats. Förhoppningsvis får vi också lite glada nyheter i världen!


Back to THE MARVILLE ROAD MAGAZINE